horeca

Horecagelegenheden in Otterlo.

Café Boschzicht, vanuit Otterlo richting Harskamp meteen aan de rechterkant café Mulder. Eind jaren twintig was dit café Boschzicht met de eigenaren Familie van der Iest achterin hun zaak.

Café Boschzicht gelegen langs de Harskamperweg op de grens met het dorp Otterlo. Deze foto dateert uit 1965.

Een zeer oude en zeldzame foto van Café Transvaal anno 1895. Dit café was de voorloper van Jagersrust. Café Transvaal was de nieuwe naam voor ‘De Roode Lelie’ dat in 1893 van Dhr. Karel Mulder was overgenomen.

Café-Pension Jagersrust anno 1907. Dhr. Martinus Poelman staat in het midden trots voor zijn nieuwe zaak. Deze zaak is net overgenomen van de eigenaar van Transvaal Gerrit Pieterse in 1907. Poelman, kunstschilder en jager liet de zaak graag over aan zijn vrouw Gerritje Beumer. Samen met dokter Beumer ging hij vaak jagen en de buit was gedeeltelijk voor het restaurant Jagersrust en voor minder bedeelden uit het dorp.

Centraal in het dorp Otterlo ligt Café-Restaurant De Waldhoorn. Zie ook het blok De Waldhoorn elders in deze website. Deze foto dateert uit de jaren zestig met links de feestzaal waar menig Otterloër fijne herinneringen aan heeft.

Hotel De Sterrenberg tijdens de renovatie en uitbreiding in 2016. Dit Hotel staat op de plaats waar oorspronkelijk de verffabriek van de Familie Budding stond en later Pension De Punt (Familie van Santen).

Pension De Punt stond op de plaats waar nu Hotel De Sterrenberg staat aan de Houtkampweg hoek Hoenderloseweg. Deze foto is omstreeks 1950 gemaakt.

Pension De Wever gefotografeerd in de jaren dertig aan de Weversteeg gelegen. Nu heet het Carnegie Cottage waar een restaurant aan verbonden is.

‘t Witte Hoes Hotel-Restaurant gelegen aan de Dorpsstraat in Otterlo. Tot de jaren zestig was dit de dokterswoning van onder andere Dokter A. Beumer heeft hier lang gewoond en praktijk gehouden.

’t Witte Hoes einde negentiger jaren van de twintigste eeuw zoals het ligt aan de Dorpsstraat in Otterlo.