Sportactiviteiten Otterlo

Sportactiviteiten in Otterlo

Voetbal:

In ons dorp wordt aan verschillende takken van sport ruim aandacht besteed. De populairste sport is ook in Otterlo het voetbalspel. De SV Otterlo speelt op amateurbasis voetbal in de Zaterdag competitie van de Amateurs bij de KNVB. De club is opgericht, mede onder druk van de Duitsers, in de donkere jaren van 1941. Vanaf midden jaren zestig tot 1986 speelde het eerste elftal in de vierde klasse zaterdag voetbal. Van 1986 t/m 2000 hoofdzakelijk derde klasse en drie seizoenen zelfs Tweede Klasse (2001 t/m 2003). Vanaf 2004 tot heden hoofdzakelijk derde klasse met twee seizoenen vierde klasse. Kortom een verleden dat duidelijk laat zien dat deze club zich goed thuis voelt in de derde klasse. Het nieuwe sportcomplex ‘Kastanjebos’ heeft sinds 2016 met 3 grasvelden en 1 kunststofgrasveld en een bescheiden toeschouwers accommodatie veel te bieden zeker ten opzichte van de oude situatie aan Onderlangs en de Weversteeg. Het terrein is prachtig gelegen aan de Hoenderloseweg vlakbij De Lindenhof. De club speelt met 4 senioren-, 2 junioren- en 8 pupillenteams in de competities. Grootste lokale rivaal en daarmee een derby sfeer oproepend, is SDS’55 uit Wekerom.

SERO/BSVO

In 1972(!) kwam er na jaren geharrewar eindelijk schot in de bouw en realisatie van een dorpsaccommodatie om binnensport te kunnen bedrijven. De Sporthal werd het SERO-gebouw en in 1973 geopend. De Binnen Sport Vereniging (=BSVO) maakte het via georganiseerde instuiven mogelijk om bijvoorbeeld gymnastiek, tafeltennis, basketbal, zaalvoetbal en volleybal te spelen, al dan niet in competitie verband. De contributie is bescheiden en als BSVO lid mag je aan verschillende sporten deelnemen maar betaal je maar eenmaal contributie. Sinds 1998 is de omni-vereniging gesplitst in verschillende zelfstandige sportverenigingen. De BSVO bleef de naam voor de volleybalvereniging die op een besheiden derde klasse niveau meespeelt.

Skeeleren

Apart mag het jaarlijkse Skeeler spektakel worden genoemd. De Stichting Skeelersport Otterlo en de Edese IJsvereniging hebben in een samenwerkingsverband het op zich genomen om elk jaar in juli een Skeelerronde in Otterlo te organiseren. Daar doen A- en B-licentie houders aan mee en enkele klinkende namen uit de Inline Skate wereld en het Langebaanschaatsen maken het aantrekkelijk voor het publiek om te komen kijken. Het parcours ligt in het Centrum van Otterlo en omvat delen van de Dorpsstraat, Kerklaan en Sportlaan. De laatste jaren is de Finale van de Marathon Cup Inline-Skaten aan de Skeelerronde verbonden. Toernooiorganisator is sinds het begin nog steeds Rob Hummelen.

 

Video: Skeelerronde Otterlo 2016 (Ede TV Nieuws: 13-06-2016).